Matematik

Plus eller minus

11. februar 2010 af pernillegøth (Slettet)

Beregn en ligning for den rette linje, der går igennem de lokale ekstrema.

Her benyttes formlen: y=ax+b

a= ((0-4))/((3-1)) => -2
b= y1-a*x1 => 4-2*1 = -8  ; Mit spørgsmål lyder på om den skal hedde 4-2 eller 4+2? Den formlen hedder: b=y1-a*x1
y= -2x+-8
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. februar 2010 af sigmund (Slettet)

4 + 2, dvs. b = 6

Så ligningen bliver y = -2*x + 6.


Skriv et svar til: Plus eller minus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.