Fysik

Fysik opgave - Hjælp?

12. februar 2010 af Sevaky (Slettet) - Niveau: B-niveau

1: I en aluminiumsgryde med massen 600 g og temperaturen 20 grader celsius hældes 1,5 liter kogende vand. Beregn sluttemperaturen.

2: Ved et uheld sprøjter 1 g kogende vand over på din hånd. Vandet afkøles 30 grader celsius, mens det afgiver energi til din hånd

a) Hvor meget energi modtager din hånd?

Ved et uheld med en damprenser bliver en person ramt af 1 g vanddamp med temperaturen 100 grader celsius. Vi regner med, at vanddampen fortættes og afkøles på personens hånd.

b) Beregn, hvor meget energi personens hånd modtager. Hvor mange gange værre er dette uheld en uheldet i spørgsmål a?

Hvad gør jeg? Har prøvet og prøvet og prøvet, men kan bare ikke komme frem til et rigtigt resultat.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2010 af mathon

i 2 b)
             afgives både fortætningsvarme og "afkølingsvarme"

              1)  fortætningsvarmen - som er stor - afgives uden temperaturændring

              2) "afkølingsvarme" afgives under temperaturændring


Svar #2
12. februar 2010 af Sevaky (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt. Kan du uddybe?


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2010 af mathon

2 a)

                                                               afkøling
                    hånden modtager = (1 g)·(4,186 J/(g·C))·(30 C) = 125,58 J

2 b)
                                                       fortætning                 afkøling
                    hånden modtager = (1 g)·(2260 J/g) + (1 g)·(4,186 J/(g·C))·(30 C) = 2385,58 J  =  skoldning

                    skoldning er således (2385,58/125,58) ≈ 20 gange værre


Svar #4
12. februar 2010 af Sevaky (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Fysik opgave - Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.