Matematik

Hjælp til rente og procent

13. februar 2010 af opidigman (Slettet) - Niveau: B-niveau

har virkelig brug for hjælp

En person sætter 15000 kr. i banken   til en fast årlig rente  på 2,56

hvor stor er beløb efter 12 år

hvor mange  procenter vokser  beløbet i løbet af  5 år

skal man ikke sige 15000+ 2,56 i 12  ??? eller hvad


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 renteformlen:

K=K0(1+r)^n


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2010 af KPres (Slettet)

1)
K = 15000*(1+0,0256)^12
K = 20315,50

2)
K = 15000*(1+0,0256)^5
K = 17020,85

((17020,85/15000)-1)*100 = 13,47 %


Svar #3
14. februar 2010 af opidigman (Slettet)

tak for hjælpen ..


Skriv et svar til: Hjælp til rente og procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.