Matematik

mat A - differentialligning

14. februar 2010 af alex`en (Slettet) - Niveau: A-niveau

 I en model antages det, at en bestemt populations vækst er sådan, at antallet N af individer i populationen til tidspunktet t (målt i døgn) tilfredsstiller differentialligningen

dN/dt = (0,08t-1)/t * N

Det oplyses, at antallet af individer i populationen til tidspunktet t = 1 er 1,2 * 10^6 

a) Benyt modellen til at bestemme populationens væksthastighed til tidspunktet , og
bestem det tidspunkt, hvor antallet af individer i populationen er mindst.
 

jeg har fundet væksthastighed til at være -1,104 * 10^6

er det rigtigt? og kan det passe at den er negativ? 

håberder er nogle der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2010 af mathon

det betyder blot af populationen er aftagende til tidspunktet t = 1


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2010 af peter lind

Det er korrekt at væksthastigheden er negativ; men har du skrevet den rigtig op?. Det er ikke den ligning, der normalt gives ved de opgaver. Hvis ligningen er rigtig er dit resultat ellers forkert. Hvordan er du kommet frem til det resultat?


Svar #3
14. februar 2010 af alex`en (Slettet)

 jeg sætter t=1 og N = 1,2*10^6

men hvis t = 1 så bliver den jo aftagende fordi 0,08*1-1 negativt?


Brugbart svar (2)

Svar #4
14. februar 2010 af peter lind

#3 Det er korrekt.


Svar #5
14. februar 2010 af alex`en (Slettet)

 ok. tak :)


Skriv et svar til: mat A - differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.