Matematik

Vektoerer i rummet

08. februar 2005 af MiwKat (Slettet)
Hey :)

Jeg er lidt i vildrede hvad angår vektorer i rummet

Jeg har fået givet vektorne:
a=(1,2,3) b=(2,-1,2) og c=(-1,2,2)


Jeg skal så bestemme s og t så (alle bogstaver er vektorer):

d = a + s*b + t*c

jeg har så opstillet følgende ligninger fra parameterfremstillingen:

x = 1 + 2*s - t
y = 2 - s + 2t
z = 3 + 2*s + 2t

Jeg forstår bare ikke, hvordan jeg ka udregne dette når jeg ikke har d's koordinater??

Nogen der kan knække den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2005 af Brian (Slettet)

Din fornemmelse er helt rigtig! Når du ikke har d's koordinater, så mangler der noget.

Du skriver, at "alle bogstaver er vektorer"... så vidt jeg lige kan fornemme, så er s og t tal, er de ikke?

Du kan i hvert fald ikke komme videre før du har nogle værdier for d's koordinater.

Svar #2
09. februar 2005 af MiwKat (Slettet)

jo det er helt korrekt..:) s og t er tal...men tjah....det undrer mig med det d-koordinat..måske jeg kan udspænde et parallellogram med to af de andre vektorer..og det så tænkes at det er det sidste koordinat heri..hmm...det virker nu lidt mystisk

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2005 af sigmund (Slettet)

Du må vide et eller andet omkring d. Ellers er d = a + s*b + t*c bare en parameterfremstilling. Kunne du ikke sige lidt om, i hvilken sammenhæng opgaven indgår.

Svar #4
09. februar 2005 af MiwKat (Slettet)

hey igen:)...jo nu tror jeg, jeg har fundet ud af det...min lære havde glemt at tilføje at 'd' skulle være ortogonal med både b og s..(hmm) så det åbner vist en masse nu muligheder, puha..men et langt reducerings-arbejde

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2005 af claudia (Slettet)

jeg skal løse det samme opgave men kan slet ikke finde ud af det med d...Hvordan starter jeg?er d ikke normal vektoren?!

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2005 af michael.padowan.dk (Slettet)

d er normalvektor til både a (du mener vel ikke s?) og b. Derfor er retningen af d den samme som retningen af krydsproduktet af a og b.

Skriv et svar til: Vektoerer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.