Matematik

Matematik opgave

14. februar 2010 af Energie91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Grafen for en funktion f er en ret linje, der har hældningskoefficienten 3 og skærer x-aksen i punktet P(2,0)

a) Bestem en forskrift for funktionen f

b) Løs uligheden f(x) ≥ 0 og forklar den grafiske betydning af løsningen

Jeg kan ikk helt finde ud af denne opgave, og jeg beder ikke om der er en der nødvendigvis SKAL lave hele opgaven, men bare minimum lidt hjælp til den :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) En ret linie har ligningen

y = ax + b

Du skal finde a og b ud fra de givne oplysninger. Koefficienten a kaldes også hældningskoefficienten. Det giver dig a.
Dernæst ved du, at grafen går gennem punktet P(2,0). Dvs., når x = 2, er y = 0. Sæt disse værdier ind i liniens ligning, hvor du nu kender a, og find så b.

b) Med de værdier for a og b, som du fandt i spm. a), skal du nu løse uligheden

ax + b ≥ 0.

Det svarer til at finde de x-værdier, for hvilke grafen har ikke-negative y-værdier, altså for hvilke grafen ligger over x-aksen.


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.