Fysik

Intensitet

15. februar 2010 af sssl (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der lyder..

Ved et større forskningseksperiment optræder der -stråling. For at beskytte forskerne imod den opfører man en blyvæg. Halveringstykkelsen for - strålingen er 9mm. Man ønsker at reducere -strålingens intensitet til 2 % af den oprindelige intensitet.
Hvor tyk skal blymuren være?
 

Jeg har formlen for intensitet, der ser således ud:

(A * E / 4 * pil) * R^-2

R må være 9 mm. Men hvad så med de andre. Aktivivetet og Energien. Det er jo ikke angivet i opgaven. Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. februar 2010 af mathon

      I = Io·(1/2)x/X½     

      0,02·Io = Io·(1/2)x/X½

      0,02 = (1/2)x/X½

      ln(0,02) = ln(0,5)·(x/X½)

      x = (ln(0,02)/ln(0,5))·X½

      x = (ln(0,02)/ln(0,5))·(9 mm) = 50,8 mm


Skriv et svar til: Intensitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.