Matematik

Vektor

15. februar 2010 af marshov (Slettet)

I et koordinatsystem i planen med begyndelsespunkt O(0,0) er givet to punkter A(4,-1) og B(2,3)

Koordinatsættet for (AB) =((4+2)¦(-1+3))=(6¦2) og OD=(4,5¦8,5)

Bestem arealet af det parallelogram, som udspændes af AB og AD 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2010 af PeterValberg

eftersom er en stedvektor, da den "går fra" origo til punktet D, så er vektorens koordinater også lig med punktet D's koordinater, dermed skulle det være en "smal sag" at bestemme koordinaterne til .

Arealet af det parallelogram, som vektorerne udspænder kan beregnes som determinanten af vektorerne:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2010 af PeterValberg

Skylder måske lige at sige, hvorledes determinanten beregnes:

Givet to vektorer:

Så kan determinanten mellem de to vektorer beregnes som:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
15. februar 2010 af marshov (Slettet)

Okey, men forstår ikke helt hvordan du vil beregne koordinaterne til AD


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2010 af PeterValberg

A(4, -1) og D(4.5, 8,5)

idet koordinaterne til punktet D er givet ved STEDvektorens koordinater

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2010 af PeterValberg

Husk lige at det der med determinanten og arealet af det udspændte areal KUN GÆLDER for vektorer i det to-dimensionelle plan (altså noget med PLANgeometri). Skal du i stedet lave tilsvarende beregninger i det tredimensionelle plan (rumgeometrien), er det det såkaldte krydsprodukt, som du skal have gang i. Men det er en helt anden snak, som vi eventuelt kan vende tilbage til senere :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
16. februar 2010 af marshov (Slettet)

Dvs. Nu kan jeg beregne arealet vha. den formel du gav mig.

vil arealet i dette tilfælde være (6   2     0,5   9,5)  derefter sige 6*9,5 -2*0,5 dvs. 57 -1= 56 er arealet???


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. februar 2010 af PeterValberg

Det er vist ikke helt korrekt, der er en lille fejl i koordinaterne for da denne gerne skulle have været

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
16. februar 2010 af marshov (Slettet)

Oke mange tak for hjælpen nu har jeg fået det til at være rigtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. februar 2010 af PeterValberg

Super

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.