Fysik

Sprint

17. februar 2010 af lollipop1993 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Goddag

Jeg er ved M8 Sprint:

Tabellen angiver verdensrekordtiderne for mænd på de korte løbedistancer:

Distance/m ----- tid/s
45,7 --- 5,1
50,0 --- 5,5
54,9 --- 5,9
60,0 --- 6,5
91,4 --- 9,1
100,0 --- 9,8

”I en simple model vil alle verdensrekordindehaverne til at begynde med accelerere med den samme konstante acceleration a indtil samme tidspunkt t_0 efter starten. Efter tidspunktet t0 fortsætter de alle med samme konstante fart v_0, indtil løbet er slut.”

a) Bestem farten v_0 ved hjælp af dataene i tabellen.

b) Bestem tidspunktet t_0 samt den konstante acceleration a:

Jeg har kigget i denne tråd i fixers svar: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=250800

Hvorfor gælder s(t) = ½a(t0)² + v0(t-t0) for t>=0?

Jeg kunne godt tænke mig et par hints i den rigtige retning, jeg forstår ikke hvorfor jeg faktisk kan lave lineær regression?

Mvh. Jens


Svar #1
17. februar 2010 af lollipop1993 (Slettet)

Er der ingen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2010 af peter lind

I tiden fra 0 til tiden t0 er det en konstant acceleration og så bevæger løberen sig strækningen ½a*t02. Derefter er det en konstant fart v0 og så bevæger løberen sig i denne tid strækningen fart *tid. Hvis løberen når målet til tiden t, har løberen løbet med konstant fart i tiden t-t0, så strækningen løbet i denne periode er v0(t-t0)

a) Der gælder a*t0 = v0, så  sammenhængen kan også skrives s=½v0*t0 + v0*t-v0*t0 =-½v0t0+v0t. Du har altså en lineær funktion af t. Derfor kan du benytte lineær regression.


Svar #3
17. februar 2010 af lollipop1993 (Slettet)

Så s(t) = ½a(t0)² + v0(t-t0) gælder kun for t>=t0?


Svar #4
17. februar 2010 af lollipop1993 (Slettet)

Er der ikke nogen der kan svare på spørgsmålet?


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. februar 2010 af peter lind

#3 ja


Skriv et svar til: Sprint

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.