Matematik

Trigonometriske opgaver - manuel beregning

17. februar 2010 af Carinalilbaek (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder med disse to opgaver i matematik, og kan ikke løse dem. Jeg har prøvet med mathcad, men den vil heller ikke.

den første er: Sin2(x)+sin(x)-1=0

den anden er: (2/tan2(x))-(7/tan(x))+6=0
 

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2010 af mathon

den første:
sæt
       z = sin(x) og -1≤z≤1

hvoraf
          z2 + z - 1 = 0 og -1≤z≤1

        z = (-1+√(5))/2 = 0,618034

        x = sin(xo + p·2π) = sin(π-xo + p·2π) = 0,618034           p ∈ Z

        x =
                0,666239 + p·2π  v   2,47535 + p·2π     p ∈ Z      
  


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2010 af mathon

den anden:
sæt
      z = 1/tan(x)    x ≠ (π/2) + p·π ,   p ∈ Z

      2z2 - 7z + 6 = 0 ...........osv........


Svar #3
17. februar 2010 af Carinalilbaek (Slettet)

mange tak!


Skriv et svar til: Trigonometriske opgaver - manuel beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.