Matematik

Forskriftsbestemmelse for hældningskoefficienter

17. februar 2010 af Don9c (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle Studieportalister.

Har fået en matematikaflevering for, og et af spørgsmålene går:

>Grafen for en funktion 'f' er en ret linje, der har hældningskoefficienten 3 og skærer x-aksen i punktet 'P' (2;0).

>Bestem en forskrift for funktionen 'f'.

Her er mit logiske spørgsmål: Hvordan bestemmer man forskriften her?
 

*EDIT* Kom til at poste under musik tidligere..


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2010 af Isomorphician

Generel forskrift:

y = ax + b

hvor a er hældningskoefficienten og b er værdien for x = 0.

Heraf kan du fra opgaven opstille:

y = 3x + b

Du får et (x, y)-punkt i opgaven, som du kan indsætte:

0 = 3*2 + b, hvoraf du kan isolere b.


Svar #2
17. februar 2010 af Don9c (Slettet)

b=3*2-0

eller hvordan? er virkelig lost omkring netop det her emne


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2010 af keg (Slettet)

y=3x+b

punktet indsættes     0=3*2+b   --> b=-6

y=3x-6


Svar #4
17. februar 2010 af Don9c (Slettet)

nå ok nu forstår jeg det..

Tak for hjælpen, begge to :)


Svar #5
28. februar 2010 af Don9c (Slettet)

NYT PROBLEM:

Løs uligheden f(x) =/> 0, og forklar den grafiske betydning af løsningen


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. februar 2010 af Isomorphician

Løs:

3x - 6 ≥ 0

(f(x) ≥ 0 viser hvornår f(x) tangerer eller ligger over f(x) = 0, også kendt som x-aksen)


Skriv et svar til: Forskriftsbestemmelse for hældningskoefficienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.