Fysik

opdrift

17. februar 2010 af Rina68 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ubåden har et volumen på 125 kg. 

 Beregn massen af ubåden hvis den skal kunne svæve (som en luftballon) under havoverfladen uden hjælp fra propel (altså hvis tyngdekraften på ubåden og opdriften på ubåden skal være lige store)

mubåd = Fop/ g =     mubåd = 1264325N / (9,82 N/kg) = 128750 = 1,29 * 105 kg

Herefter skal jeg beregne:

Beregn ubådens gennemsnitlige densitet idet den hverken stiger op mod overfladen eller synker længere ned mod bunden (1.03 x 103kg/m3)
 

Men det kan jeg ikke gennemskue hvordan jeg gør.

Håber I kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2010 af peter lind

Din opgavebeskrivelse hænger ikke sammen. Ubåden har et rumfang på 125 kg. Dette er en vægt ikke en rumfang. Bagefter skal så vægten beregnes.

Ubådens gennemsnitlig vægtfylde skal være det samme som vandet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan kan ubåden have et volumen på 125 kg? Det er jo en masse.

Opdriften er tyngden af den fortrængte væskemængde, og den skal netop balancere tyngdekraften på ubåden.


Svar #3
17. februar 2010 af Rina68 (Slettet)

Sorry.

der står i opgaven at ubåden har et volumen på 125 m3 og ikke kg    :0)


Svar #4
17. februar 2010 af Rina68 (Slettet)

Hvorfor skal ubådens gennemsnitlig vægtfylde  være det samme som vandet?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. februar 2010 af peter lind

Opdriften på båden er det samme som vægten af det vand den fortrænger. Skal der være ligevægt må tyngdekraften på båden være det samme som opdriften, hvorfor båden må veje det samme som det vand den fortrænger


Svar #6
17. februar 2010 af Rina68 (Slettet)

Det vil sige at hvis ligevægten ændrede sig sådan at densiteten var større end vandet så ville den synke længere ned i vandet? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. februar 2010 af peter lind

netop


Skriv et svar til: opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.