Matematik

hjæææææææææææææælp!

20. februar 2010 af tropalium (Slettet) - Niveau: C-niveau

Tre linjer l, m og n går  gennem (0,0), (0,2) og (0,5).
Alle tre linjer har hældningskoefficienten1/3 .
I denne opgave skal ligningen for linjen m bestemmes jeg ved, at denne formel skal anvendes
(y-y1)=a*(x-x1) og da vi jo klender stigningstallet så plotter vi også bare det ind. men jeg har 3 punkter hvilket et skal jeg vælge? en der kan vise mig regnesty´kket mange tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Jeg forstår det som at l går gennen (0,0), m gennem (0,2) og n gennem (0,5).


Svar #2
20. februar 2010 af tropalium (Slettet)

Tre linjer l, m og n går henholdsvis gennem (0,0), (0,2) og (0,5).

hvordan beregner jeg ligningen for m når jeg også kender stigningstallet på 1/3


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2010 af exatb

Jeg vil tro du skal  bruge pkt (0,2). Hældning 1/3

y =ax + b

2 = 1/3 *0 + b

b = 2

y = 1/3x +2


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2010 af sigmund (Slettet)

Ligningen for en ret linje er y = a*x + b, hvor a er stigningstallet og b skæringen med y-aksen. I alle tre tilfælde får du oplyst skæringen med y-aksen.


Svar #5
20. februar 2010 af tropalium (Slettet)

hvorfor tror du det er koordinatet (0,2) :/


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

l (lille L) er den første linie, m den anden, og n den tredje. Ordet "henholdsvis", sorterer de tre punkter i samme rækkefølge, så det er det andet punkt (0,2), der går sammen med den anden linie, m.


Skriv et svar til: hjæææææææææææææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.