Matematik

Trekant

21. februar 2010 af IKB (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekant ABC er AB = 11,9 , BC = 26,4 , vinkel C = 23,5 grader, og vinkel A er stump.

a) Bestem vinkel A.

Kan ikke finde ud af den, nogen som kan hjælpe?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2010 af mathon

            sin(Astump) = a·sin(C)/c = 26,4·sin(23,5º)/11,9 = 0,88462

            lommeregneren giver dig den spidse løsning Aspids = sin-1(0,88462) = 62,2º

            Astump = 180º - Aspids = 180º - 62,2º = 117,8º


Svar #2
21. februar 2010 af IKB (Slettet)

Mange mange tak :)


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.