Matematik

Trekant

21. februar 2010 af IKB (Slettet) - Niveau: B-niveau

Figuren viser en trekant, hvor vinkel C er stump. Nogle af målene fremgår af figuren.

b = 172

c = 258

B = 34 grader

a) Bestem vinkel C.

b) Bestem arealet af trekant ABC.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2010 af mathon

samme metode som

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=807808


Svar #2
21. februar 2010 af IKB (Slettet)

Indtil videre ser det så således ud:

Sin(C) = c*sin/b = 258*sin(34)/172 = 0,793624

A (spids) = Sin^-1(0,793624) = ???

Kan ikke regne det på min lommeregner - ved ikke lige hvorfor, men når jeg regner den fra før med sin-1(0,88462) får jeg 1,08568 (du fik 62,2) og når jeg regner denne her får jeg 0,916743 :s

Tror lommeregneren skal indstilles på et eller andet måske?

Håber på, at du kan fortælle mig, om jeg er ved at regne rigtigt, og måske jeg kunne få dig til at give mig resultatet af det oven nævnte, så jeg kan få regnet det sidste :)

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2010 af mathon

              skift vinkelmål til DEGREE

               sin(Cspids) = c·sin(B)/b = 258·sin(34)/172 = 0,838789

               Cstump = 180º - sin-1(0,838789) = 123,0º


Svar #4
21. februar 2010 af IKB (Slettet)

Mange tak for hjælp af lommeregner :) - Nu får jeg samme resultater som dig :)

Og mange tak for rettelser - mest tastefejl herinde faktisk - havde skrevet rigtigt på papir.

men fedt du lige kunne finde ud af det med lommeregneren :)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.