Fysik

kanonkugle

22. februar 2010 af Magnus22 (Slettet)

jeg skal beregne hvor højt en kanonkugle kommer op. den bliver skudt lodret op i luften med en begyndelseshastighed på 17 m/s, hvordan regner jeg ud? er det evt. nødvendigt at angive nogen antagelser?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den eneste antagelse, jeg kan se, er, at der ses bort fra luftmodstanden.

v(t) = v0 -gt = 0 ⇒ t = v0/g . Det er den tid det tager for kuglen at opnå maksimal højde. Denne højde er da

s = 1/2 gt2 = 1/2 v02/g . Indsæt v0 = 17m/s og g = 9,8m/s2 og beregn s.


Svar #2
24. februar 2010 af Magnus22 (Slettet)

men hvordan finder du ud af hvor højt den kommer op? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det finder du af s, det er den højde, den kommer op til.


Skriv et svar til: kanonkugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.