Dansk

Sætningsanalyse af en enkel sætning

23. februar 2010 af idakaroline (Slettet)

Er der en der kan hjælpe med at analysere sætningen nedenunder?

I stedet for at ære den hellige forpligtelse, har Amerika givet det sorte folk en
dårlig kontrol; en kontrol som er kommet tilbage mærket "utilstrækkelige midler".
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2010 af jbmm (Slettet)

Primær analyse:

I stedet for at ære den hellige forpligtelse:
Adverbialled (præpositionsforbindelse (i stedet for + styrelse))

har Amerika givet det sorte folk en dårlig kontrol:
Hovedsætning
Amerika = subjekt
har givet = verballed
en dårlig kontrol = direkte objekt (genstandsled)
det sorte folk = indirekte objekt (dativ)

en kontrol som er kommet tilbage mærket "utilstrækkelige midler".
Apposition (forklarende tilføjelse til "en dårlig kontrol")


Skriv et svar til: Sætningsanalyse af en enkel sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.