Matematik

Find punkterne

23. februar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan beregner jeg, hvilke punkter på en linje, der vil have en afstand på 4 til planen 2x-2y+z=6?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2010 af PeterValberg

Når man snakker om punkters afstand til en plan, så er det den vinkelrette afstand til planen, der tænkes på, - så alle punkter på en linje, hvis normalvektor har en længde på 4 opfylder din problemstilling.

Længden af normalvektoren kan beregnes som:

Hvis der faktisk er tale om en ret linje med en bestem ligning eller parameterfremstilling, så må du ud i noget med uligheder, - afstanden fra et nærmere defineret punkt på linjen skal være lig med 4.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Jeg formoder, at du har givet en linie også, for eksempel i form af en parameterfremstilling. Betragt et punkt P(x(t), y(t), z(t)) og beregn afstanden d fra P til planen. Det giver dig afstanden d som funktion af parameteren t. Du skal så her løse ligningen d(t) = 4. Hvis linien skærer planen i netop eet punkt, vil der være præcis 2 værdier af t, for hvilke d(t) = 4.


Skriv et svar til: Find punkterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.