Fysik

Opladning

23. februar 2010 af sannelarsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ja, så er vi gået i stå ved en opgave. :/

I denne opgave anvender vi et elektroskop med en konstant kapacitans på 2pF.

En variabel kapacitor indstilles på kapacitansen 50 pF, og oplades til en spændingsforskel p 200 V. Spændingskilden fjernes efter opladningen, og kapacitoren forbindes derefter til elektroskopet.

- hvor stor er ladningen p elektroskopet?

På forhånd tak..
 


Svar #1
23. februar 2010 af sannelarsen (Slettet)

ej hjælp :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2010 af mathon

                                       Celek·Uelek = q = Cvar·Uvar

                                        Uelek = (Cvar/Celek)·Uvar

                                        Uelek = (50/2)·(200 V) = 5000 V


Skriv et svar til: Opladning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.