Matematik

regneforskrift - help

28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

Et stykke metal på 100 cm klippes over i to dele, og hvor del bruges til at lave en kvadratisk ramme; lad x være længden af det ene stykke.

1)    Bestem en regneforskrift A(x), der angiver det samlede areal af de to rammer.


Svar #1
28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

rettelse :  og hver del bruges . . .


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2010 af jnl123

A1(x) = (x/4)^2     (x bliver til 4 lige lange sider, som ganget sig selv giver areal)

A2(x) = ((100-x)/4)^2       (4 lige lange sider med hver længden 100-x)

A(x) = A1(x) + A2(x)  = ....


Svar #3
28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

dvs.A(x) = (x/4)^2 + ((100 - x)/4)^2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2010 af jnl123

ja, det vil jeg mene.. det kan sikkert forkortes :)


Svar #5
28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

hm,  jeg skal derefter tegne en graf ?   tror du så ik den kan forkortes ,s


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2010 af jnl123

(1/8)*x^2 - (25/2)*x +625    ;)


Svar #7
28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

takker : D  kan du også svare mig på hvad definitions- og værdimængden er for A ?


Svar #8
28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

og når jeg indtaster det her (1/8)*x^2 - (25/2)*x +625  på min lommeregner, så kommer der ikke nogen graf frem .s ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. februar 2010 af jnl123

#7:

Definitionsmængde (de tal man kan putte ind i funktionen):      Dm(A) = R  (alle reelle tal)

Værdimængde (de tal der kan komme ud af funktionen): Det er et 2.gradspolynomie som har et minimum. Dette findes ved at differentiere mht. x og sætte lig 0:

A'(x) = (1/4)*x - (25/2) = 0     =>    x = 50

Dvs.:  Vm(A) = [50; uendelig]

#8:

se evt fil

Vedhæftet fil:graf.JPG

Svar #10
28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

tak : )

har et andet spørgsmål også :

b)   Beregn de to metalstykkers længder, når kvadraternes samlede areal er 5200 cm^2  ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. februar 2010 af jnl123

kan det passe det er 520 cm^2 ?


Svar #12
28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

hm i opgaven står der 5200 cm^2


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. februar 2010 af jnl123

kan det så passe, at det er 1000 cm i #1 ?


Svar #14
28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

i opgaven står der at det er 100 cm : )


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. februar 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er (100cm)•(100cm) = 10000cm2 i 1m2


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. februar 2010 af jnl123

Som jeg forstår opgaven bliver metallet bukket sammen til kvadrater med 4 lige lange sider. Så hvis der var 1 ramme, ville den være:

(100/4)cm*(100/4)cm = 25cm*25cm = 625 cm^2


Svar #17
28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

dvs. de to metallers længder er 625 cm^2 hver ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. februar 2010 af jnl123

Så enten har jeg misforstået opgaven, eller også har jeg regnet forkert:)


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. februar 2010 af jnl123

#17: nej, arealet af rammen er 625 cm^2 hvis man bruger de 100cm til at lave 1 ramme


Svar #20
28. februar 2010 af Caromadsen (Slettet)

men jeg skal beregne de to metalstykkers længder, når kvadraternes samlede areal er 5200 cm^2 ?

hm


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.