Studievalg og videregående studie

HA almen vs Økonomi (polit)

01. marts 2010 af kim19 (Slettet)

Hvad uddannelse har det højste faglige niveau?


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. marts 2010 af wh00p (Slettet)

 Tror det er meget svært at afgøre. HA (almen) har helt sikkert en mere praktisk og case-baseret approach, mens Økonomi har en mere teoretisk. HA (almen) er også mere orienteret mod erhvervslivet, mens Økonomi er orienteret mod mere generel mainstream økonomisk teori og måske har en mere makroøkonomisk approach.

Men jeg læser ingen af delene, så det er kun det subjektive indtryk jeg har fået.


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. marts 2010 af Roman Garcia

Faglighed kan forstås på forskellige måder. Hvis du mener teoretisk, så finder du det højeste faglige niveau finder du på økonomi. Uddannelsen er bygget op således, at det skal være det højst faglige niveau inden for økonomi i Danmark. HA har et andet sigte. Det er en mere pragmatisk uddannelse.

Hvis du mener fagligheden i forhold til anvendeligheden af den viden, I tilegner jer, så vil HA være det korrekte valg.  


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. marts 2010 af Sin (Slettet)

Jeg vil mene, at den største forskel er, at på HA lægges der meget fokus på økonomien ifht. virksomheden, det du lærer, har det formål at få forståelse for, hvordan virksomheden styres og hvordan profit maksimeres. Jeg læser selv på CBS (int. business and politics, som har mange af de fag, som HA også har)

Mit indtryk er, at på økonomi lærer man mere at få et overordnet fokus på økonomi, med mest vægt på samfundsøkonomi, og ikke virksomhedsøkonomi.

Det handler vel mest om, om man gerne vil arbejde offentligt eller privat.. selvom jeg tror, at erhvervslivet også gerne ansætter økonomer mens jeg tror, at det ikke gælder så meget den anden vej rundt.


Skriv et svar til: HA almen vs Økonomi (polit)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.