Matematik

FORSKRIIFT !?

01. marts 2010 af MullehPigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

heej :)
Jeg har fået en aflevering, og en af opgaverne lyder således, håber i kan hjælpe mig !
Bestem forskfiter for mindst 3 andengradspolynomier, der har rødderne -1 og 2

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Hint: f(x)=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2010 af bemil (Slettet)

Hint 2:

f(x) = 0, når rødderne skal findes


Svar #3
01. marts 2010 af MullehPigen (Slettet)

er så forvirret . : o
uddyb !


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2010 af bemil (Slettet)

0=a*(x-(-1))*(x-2)

0 = a(x+1)(x-2)

0 = (ax+a)(x-2)

0= ax2-2ax+ax-2a

Vupti her har du en forskrift på et andengradspolynomium, der giver nævnte rødder ligemeget hvilket tal du sætter a til

Så er det bare at vælge 3 forskellige a'er. eks. 1, 2 og 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2010 af bemil (Slettet)

(ingen tekst)


Svar #6
01. marts 2010 af MullehPigen (Slettet)

nååååååååååeh :D huhuhuh ! Jaah takker ' =)
Nu er det forståeligt.
Jeg undrede mig nemlig over mit x... kunne ik få den der ligning til at fungere uden at have noget x, men nu kan jeg godt se.


Skriv et svar til: FORSKRIIFT !?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.