Matematik

hjælp til en lille geometri opgave.. plz :)

02. marts 2010 af Usser (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Opgaven lyder:  beregn radius i et cirkeludsnit med arealet 320 cm2 og en centervinkel på 42grader..

jeg ved areal af en cirkel er: pi * r2

- det vil være en kæmpe hjælp..

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af Duffy

r = 29,5479


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Arealet af et cirkeludsnit af en cirkel med radius r og centervinkel φ er

A = π r2 φ/(2π) , hvor φ måles i radianer, eller

A = π r2 φ/360 , hvor φ måles i grader . Her kender du φ ( = 42o) og A (= 320 cm2), så kan du finde r.

Og ja, resultatet i #1 er næsten korrekt. Det skal være r = 29,5479cm .


Skriv et svar til: hjælp til en lille geometri opgave.. plz :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.