Matematik

Lidt hjælp

02. marts 2010 af Clarks (Slettet) - Niveau: B-niveau

F(x)=2x^2-5x+6

a) Bestem en ligning for tangenten til graften for f i punktet (2,f(2))
 

hvad gør man...

SÅDAN  helt pædogoisk..


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2010 af PeterValberg

du skal have gang i tangentformlen, der giver dig ligningen for en tangent i et punkt P0

Dertil skal du have bestemt den afledede til f(x), - altså f'(x).
Samt f(x0) og f'(x0)

Sæt ind i formel og reducér, - så skulle den være der.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Først og fremmest: mener du f(x)=2x^2-5x+6? F(x) er nemlig noget andet. :)



Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2010 af jnl123

- Differentier F(x) mht. x. Så får du et udtryk for tangent-hældningen.

- Udregn F ' (2), så får du hældningen i punktet x=2

- Linjes ligning: y - y0 = a(x-x0)      hvor x0=2, y0=f(2) og a=den fundne hældning


Skriv et svar til: Lidt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.