Fysik

Fissonsprocess

03. marts 2010 af Katrineholm90 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg mangler virkelig hjælp til denne opgave!!

I denne øvelse ser vi på et kernekraftværk, som producerer energi i fissionsprocesser af typen:

1/0-n + 235/92-U --> 89/36-Kr + 144/56-Ba + 1/0-n

Find de indgående kerners atommasser fx i "Databog fysik kemi" og beregn den samlede masseenergi i begyndelses- og i sluttilstanden.
 

235/92-U = 235,043944 U

89/36-Kr = 88,91781 U

144/56-Ba = 143,92292 U

Og jeg ved godt at man her skal bruge formlen E =m*c^2 - men jeg kan slet ikke få det til at passe med svaret som er :223615,3 MeV


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Er antallet af neutroner korrekt på hver side af processen?


Svar #2
03. marts 2010 af Katrineholm90 (Slettet)

Nej - der skulle ha stået 3 neutroner på højre side... - skrive fejl 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så beregn masseforskellen mellem venstre og højre side i enheder af U, og benyt at 1 U = 931,46 MeV/c2 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2012 af Jerani (Slettet)

Når man skal beregne den samlede masseenergi på hver side, ligger man så bare 1 U til fra neutronen?

 


Skriv et svar til: Fissonsprocess

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.