Matematik

haster! til imorgen!!

03. marts 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

bredde: 5m

højde:4,8

Indlæg på passende vis gavlen i et koordinatsystem, og angiv en forskrift for den funktion, f(x), der har parablen som graf. Det har jeg gjort og har fået forskriften til:

f(x) = -0.768 x^2 + 4.80

men derefter skal jeg: bestem den højest mulige port, der kan indsættes, når bredden af porten skal være 3m

og bestem bredden af den bredest mulige port, der kan indsættes i gavlen, når portens højde skal være 3,5 m

pliz hjælp!!


 


Svar #1
03. marts 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

PLEASE HJÆLP..

VIL VÆRE EVIG TAKNEMMELIG!


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2010 af Lukka (Slettet)

Jeg formoder at parablen er formen på gavlen. Indsæt den i KS  med toppunkt på y-aksen i y= 4,80 og nulpunkter i x= 2,5 og x= -2,5. Så er bredden 5 m og højden 4,80 m.

Hvis porten er højest mulig når bredden er 3 m er det bare at indsætte +/- 1,5 i f. Højden bliver da ca. 3,07 m.

Omvendt i det sidste  udtryk. Find den x værdi hvor f(x) = 3 m (Løs -,768x^2 +4,8 = 3) gang med 2. ca: 1,53 *2  = 3,06 m


Svar #3
03. marts 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

hvorfor gange med 2 til sidst?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2010 af Lukka (Slettet)

Fordi bredden af porten er afstanden mellem rødderne +/- 1,53


Skriv et svar til: haster! til imorgen!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.