Matematik

Lineær sammenhænge

04. marts 2010 af Clarks (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det er godt nok lang tid siden, at jeg har lavet lineære-opgaver. Lidt hjælp kan bruges.

Overstående figur viser den forventede udvikling i flytrafiken over Europa indtil 2020. Ifølge denne figur vil antallet af flyvninger vokse lineært i perioden 2000-2020.

Jeg kan fortælle at antallet af flyvninger i år 2000, er 8 milioner..

a) Bestem en regneforskrift af formlen f(x)= ax+b, hvor f(x)betegner antallet af flyvninger x år efter 2000

b) Gør rede for, hvad tallene a og b fortæller om udviklingen i flytrafiken(gætter på b fortæller begyndelsesværdien= 8 mil, og a fortæller om udviklingen siden år 2000)

c) I hvilket år vil antallet af flyvninger overstige 14 milioner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2010 af Melinka (Slettet)

a) brug formlen (y2-y1)/(x2-x1) til at bestemme a

brug b=y-ax til at bestemme b

b) a fortæller hvor meget flytrafikken vokser med pr år

c) sæt y=14 og isolere x


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2016 af deterbaremigher (Slettet)

For at kunne udregne b, skal jeg bruge y. Men hvad er y? :-) 


Skriv et svar til: Lineær sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.