Matematik

Haster Hjælp beregning af arealer =(

04. marts 2010 af Jasko12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa allesammen

Er der nogen der kan hjælpe mig med at løse opgaven.

En funktion f er defineret ved f(x) = x2 + 2 , x ∈ R.

1) Grafen for f, førsteaksen, linjerne x = -3 og x = 3 afgrænser en punktmængde, M, der har et areal.                                        Beregn dette areal.

og det giver 30 men opgave 2 kan jeg ikke lige løse er der nogen  der kan hjælpe mig =(

2) En anden funktion g defineret ved g(x) = -x+4, x ∈R.

Grafen for g, grafen for f og linjen x = 2 afgrænser for x ∈ (-2,2) en punktmængde, der har et areal. Beregn dette areal.

mange tak på forhånd =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2010 af julie1912 (Slettet)

1. du tegner graferne på lommeregneren, og ser hvilken, der ligger øverst
2. du trækker dernæst arealet af den nederste fra den øverste, husk begrænsningerne..

Håber det hjalp :)


Svar #2
04. marts 2010 af Jasko12 (Slettet)

dat har jeg gjort men jeg kan ikke få det til at passe


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2010 af julie1912 (Slettet)

hvilken ligger øverst?

vær opmærksom på, at graferne skærer hinanden indenfor området..

-> du må finde skæringspunktet og dele arealet op i to..


Skriv et svar til: Haster Hjælp beregning af arealer =(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.