Fysik

HASTER HASTER HASTER

04. marts 2010 af tanjas1988 (Slettet)

Håber at der en der kan hjælpe mig med den vedhæftet opg.

Vedhæftet fil: opg 3.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. marts 2010 af jnl123

DTU :)

a)

Momentligevægt:

0 = T*L*sin - M*g*L*cos - 1/2*m*g*L*cos    =>   T = ....      (T = den vandrette snorkraft)

Normalkraft:

n = M*g + m*g

Friktionskraft:

fs <= my*n    =>    T <= my*n     =>   M <= ......

Hvis my>=cot vil friktionskraften være større end T og stangen ville bevæge sig til højre (med mindre kassens masse er negativ eller vinklen er >90)

b)

F_jord_på_stang = kvrod(T^2 + n^2)

F_stang_på_snor = kvrod(T^2 + (M*g)^2 )


Skriv et svar til: HASTER HASTER HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.