Matematik

Svær beregning af trekants højde uden hjælpemidler!

06. marts 2010 af Soul (Slettet) - Niveau: B-niveau

Davs.. jeg træner til terminsprøve, men fatter intet af denne opgave!! Man kan sagtens lave den, hvis man bruger sin og cos osv., men når den burde laves uden hjælpemidler kan det vel også beregnes på en anden måde! Hjælp mig forstå :)

Vedhæftet fil: Opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

AB er hypotenuse i en retvinklet trekant, hvor du kender begge kateterne, så af Pythagoras får du

|AB|2 = |AC|2 + |BC|= 62 + 82 = 36+64 = 100 , hvoraf |AB| = 10 .

Højden hc findes lettest ved at bemærke, at trekantens areal kan findes som

A = 1/2 hc |AB| og også som A = 1/2 |AC| |BC| , idet kateterne også er højder i den retvinklede trekant. Heraf fås

hc = |AC| |BC| / |AB| = 6•8/10 = 4,8 .


Skriv et svar til: Svær beregning af trekants højde uden hjælpemidler!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.