Fysik

Fysik Mekanik Hjælp

06. marts 2010 af Chris2007 (Slettet)

Hej,

Jeg har virkelig problemer med de her mekanik opgaver, er der mon nogen der kan hjælpe? :)

En slæde med massen 65 kg kører ned ad en bakke, der hlæder 15 grader. Det tager 22 s at komme ned ad bakken, der er 200 m lang.

a. Hvor stor er slædens acceleration ned ad bakken?

b. Hvor stor er gnidningskraften?
 

c. Hvor stor er reaktionskraften fra underlaget?

d. Hvor stor er gnidningskoefficienten?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2010 af jnl123

a)

200 = 1/2*a*22^2    =>    a = ...

b)

tyngdekraft-komposant Fx:     m*g*cos(v) = 65*9,81*cos(15grader)

F=m*a     =>     Fx-Fs=65*a    =>   Fs = ....
 

c)

n = m*g*sin

d)

Fs = my*n    =>    my = Fs/n


Svar #2
06. marts 2010 af Chris2007 (Slettet)

tak!


Skriv et svar til: Fysik Mekanik Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.