Fysik

opdrift

08. marts 2010 af kalle09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej hej.. er der en der kan fortælle mig hvad formel til at løse sådan en opgave her er ?

et legeme, hvis rumfang og masse er henholdsvis 0,2m3 og 120 kg, holdes nede under havoverfladen ved hjælp af et tov, der er sat fast til havbunden.

hvor stor er trækket i tovet, når søvandets massefylde er 1030 kg / m3?

på forhånd mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2010 af mathon

opdrift               = (0,2 m3)·(1030 kg/m3)·g
tyngdekraft        = (120 kg)·g

tovtræk =          = ((206 -120) kg)·g
 


Svar #2
08. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

hvor for du de 206 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - 206 = 0,2•1030


Skriv et svar til: opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.