Fysik

Fra ml til mol?

08. marts 2010 af hij (Slettet)

Hej hvordan regner man ud hvor mange mol fx. 40 ml er ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2010 af Danner39 (Slettet)

Du kan ikke omregne fra ml til mol, medmindre du kender molarmassen for det stof du arbejder med. ml er en betegnelse for volumen, hvor mol betegner stofmængden:

n=m/M

dvs.:

mol=masse/molarmasse


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2010 af mathon

du skal også kende koncentrationen, c:

                          n = V·c

hvor
   n er antal mol
   V er volumen, [V] = L
   c er er molariteten, [c] = mol/L


Skriv et svar til: Fra ml til mol?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.