Fysik

hastighedsberegning

09. marts 2010 af kalle09 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej.. er der en der kan hjælpe mig med lidt fysik? har fået en opgave der lyder således

en elevator bevæger sig lodret nedad med en jævn hastighed på 1,5 m/s. 4 s. efter at den har passeret et bestemt punkt, kastes fra dette punkt  en lille partikel nedad gennem elevatorskakten, med en begyndelses hastighed på 10 m/s.

1. hvor lang tid forløber der, inden partiklen når elevatoren? der ses bort fra vindmodstand...

2. find partiklens hastighed efter et fuldkommen elastisk stød mod elevatoren?

jeg er kørt helt fast så håber der en der kan forklare mig det, eller i hvertfald fortælle hvilke formler der skal bruges.. men på forhånd tak  :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2010 af peter lind

1) for elevatoren har du se = v0e*t +  s0e for partiklen Sp = ½g*t2+v0p*t +s0p. Når de mødes er de så samme sted.

2) find hastigheden af partiklen og brug impulsbevarelsen. Det forudsætter, at du kender partiklens masse. Gør du ikke det må du blot betragte den som forsvindende.


Svar #2
09. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

der hvor du skriver soe? er ikke líge med på hvad det er ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2010 af peter lind

Det er begyndelsessted for elevatoren. Den generelle ligning for en bevægelse med konstant acceleration er s = ½at2 + v0t+s0Her har jeg så blot adderet indeksene e og p for at adskille elevator og partikel og brugt at a=0 for elevatoren.


Svar #4
09. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

nårh okay!! så er jeg med:) langt om længe.. hehe. tak for hjælpen


Svar #5
09. marts 2010 af kalle09 (Slettet)


Svar #6
09. marts 2010 af kalle09 (Slettet)

jeg forstår stadig ikke helt hvordan jeg finder ud af hvor lang tid der går inden de mødes


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2010 af jnl123

Sæt de 2 ligninger lig hinanden og isoler t


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2010 af peter lind

på 4 sekunder har elevatoren tilbagelagt strækningen 1,5m/s*4s = s0e, v0e = 1,5 m/s, s0p = 0, v0p=10m/s. Ellers gør som i #6


Skriv et svar til: hastighedsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.