Matematik

mat. differentialligning_haster

09. marts 2010 af Fremder (Slettet)

En funktion f er løsning til differentialligningen y'=2x+5-y

og linjen med ligningen y=1 er tangent til grafen f

a) bestem en forskrift for f

skal man bruge desolve ( y'=2x+5-y,x,y) = c1e^-x+2x+3. men kan ikk komme videre??? ;S  

 Nogen der kan give et hint ?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af jnl123

- Sæt y=1 og y'=0 og find x  (det giver -2)

- Sæt så i din løsning lig 1 og  x=-2 og isoler C1

- Indsæt værdien for C1 i din løsning


Svar #2
09. marts 2010 af Fremder (Slettet)

Sæt y=1 og y'=0 og find x (det giver -2) = solve( 0=2x+5-1,x)= x=-2

Sæt så i din løsning lig 1 og x=-2 og isoler C1 = solve(-2=1 ????
 

plz hjælp mig :;(


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2010 af jnl123

Du har din løsning f(x) = c1*e^-x+2x+3. Og du ved at punktet hvor tangenten skærer er (-2,1). Derfor kan du sætte:

f(-2) = 1        <=>        c1*e^-(-2)+2*(-2)+3 = 1

Det er en ligning med 1 ukendt c1. Bestem værdien af c1 ved at isolere, og indsæt så værdien for c1 tilbage i f(x)


Svar #4
09. marts 2010 af Fremder (Slettet)

f(x) = c1*e^-x+2x+3 ?? hvor hr fået det fra? :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2010 af jnl123

det er den løsning du har fundet til differentialligningen (y = f(x))


Skriv et svar til: mat. differentialligning_haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.