Matematik

Integrale regning

09. marts 2010 af anjamogensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Hvordan løser man denne opgave? integral((5*(x)^(4)*(#e)^((x)^(5) + (1))),(x),(0),(1)), altså integralet fra 0-1 af (5x^4*e^x^5+1) ?

Det er en opgave uden hjælpemidler, så skulle gerne have en forklaring uden at bruge TI.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2010 af Proprium (Slettet)

Se

Vedhæftet fil:Integral.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Integralet er vel

J = ∫10 5x4 ex^5+1 dx

Bemærk, at d(x5+1)/dx = 5x4 , så

J = ∫x=1x=0 ex^5+1 d(x5+1) = ∫21 et dt = [et]21 = e2 - e1 = e(e-1)


Svar #3
09. marts 2010 af anjamogensen (Slettet)

Kan bare ikke se hvordan man differentiere e^x^5+1. For e^x giver jo bare e^x ikke?


Skriv et svar til: Integrale regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.