Fysik

dB-værdi?

09. marts 2010 af NV4life (Slettet)

Hey alle, er der nogen der ved hvor meget dB-værdien ændres hvis lydintensiteten fordobles? jeg skal også lave en beregning der understøtter mit svar.

Så vidt jeg husker, så hvis man fordobler afstanden til lydkilden, vil det areal, som
lydenergien bredes ud over, blive fire gange så stort, og derfor
bliver lydintensiteteten (som måler effekt pr. areal) fire gange
mindre?

Ved bare ikke hvordanjeg skal eksemplificere det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2010 af bboblzs (Slettet)

Hmmm

Tag udgangpunkt i definitionen på dB.

Jeg ved at i optiske systemer er en forskel på 3 dB en fordobling/halvering i lysintensiteten.

Uden at kunne huske de præcise definitioner vil jeg siger at det samme nok gør sig gældende for lyd, da jeg har svært ved at forestille mig at de to dB skalaer skulle være defineret forskelligt.


Svar #2
10. marts 2010 af NV4life (Slettet)

Hvordan skal jeg så lave en beregning som viset dette?

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2010 af mathon

         dB = 10·log(I2/I1)

          dB = 10·log(2)

          dB = 10·0,3010 = 3,010 ≈ 3,0


Skriv et svar til: dB-værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.