Matematik

når man reducerer

14. marts 2010 af alia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej´, jeg har et stort problem med reducering

Hvilket led går mod hvilket led? Altså hvis vi har følgende udtryk:

(2*a^2+4*b)/2*a som giver (a^2+2*b)/a jeg forstår ikke hvorfor vores 2*a i nævneren ikke går mod vores 2*a^2 således at vi får a+2b som resultat.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2010 af MN-P (Slettet)

Når der forkortes, divideres med samme størrelse i tæller og nævner. Du skal altså sætte en størrelse udenfor parentes for at kunne forkorte den væk.

et eksembel med tal

(2*52+4*3)/2*5 = (50+12)/10 =62/10=31/5

eller

(2*52+4*3)/2*5=2*(52+2*3)/2*5 = (52+2*3)/5 = (25+6)/5=31/5

Hvis du gør som du skriver ovenfor får du ikke samme resultat.

Du skal dele med tallet i alle led, derfor er der parentes om leddene.


Svar #2
14. marts 2010 af alia (Slettet)

Okay tak for svaret. Det giver meget mere mening. ´Dvs man skal faktorisere først, men er der generelle regler for faktorisering?


Skriv et svar til: når man reducerer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.