Matematik

Differentialkvotienten, Tangent og sekant ?

14. marts 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

2. Tegn en tilfældig graf med angivelse af en tangent (i xo)og en sekant (med udgangspunkt xo).
3. Hvilken sammenhæng er der mellem sekanter og tangent?
4. Hvilken geometrisk betydning har differentialkvotienten f´(xo) og differenskvotienten?

De her opgaver har jeg rimeligt svært ved.

Det kunne være dejligt hvis der var nogen osm kunne forklar mig disse opgaver. Taak.:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2010 af mathon

3.   tangenten er sekantens grænselinje for x→xo

4.   differenskvotienten a = Δy/Δx = (y2-y1)/(x2-x1)
      har grænseværdien
      a = f '(xo) kaldet differentialkvotienten, som er hældningskoefficient for tangenten


Skriv et svar til: Differentialkvotienten, Tangent og sekant ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.