Matematik

Forklare betydningen??

15. marts 2010 af blondie07 (Slettet)

Hej,..

Jeg har fået til opgave at skulle forklare betydningen af tallene  a og b samt bestemme fordoblingskostansten T2 og forklarer hvad den betyder, når der er tale om en ekspoenentiel vækst. Dette er jeg i tvivl om hvordan man gør, Kan I forkare det??

Funktionene hedder f(x)= 41,159 * x1,12109

a= 1,12109

b= 41,159

Hvordan forklarer man det og finder T2??


Svar #1
15. marts 2010 af blondie07 (Slettet)

undskyld

f(x)= 41,1591,12109x


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2010 af PeterValberg

Det var godt, at du fik det ændret til:   f(x)= 41,1591,12109x ,det er nemlig forskriften for en eksponentiel funktion, der følger modellen f(x) = b·ax
Det du fik skrevet først var en potensfunktion f(x) = b·xa

b er en "startværdi" til x=0 altså fx den mængde, der er i begyndelsen ved x=0

T2 er fordoblingskonstanten, - altså den tilvækst for x (Δx = x2 - x1), der medfører en fordobling af y-værdien (y2 = 2·y1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Forklare betydningen??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.