Matematik

HASTER

15. marts 2010 af kristensen93 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave som forlyder:

På en gårdsplads er der nogen høns og kattekillinger. De har tilsammen 21 hoveder og 58 ben. Hvor mange er der ialt?

Jeg har virkelig brug for hjælp, jeg kan ikke finde ud af opgaven.

Jeg skal opstille en ligning og en udregning, der viser hvordan jeg er kommet frem til resultatet. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2010 af NejTilSvampe

 h = antal høns

k = antal kattekillinger

h+k = 21 => h = 21 - k

4k+2h = 58 => h = ½(58 - 4k)

21 - k = ½(58-4k)

42 - 2k = 58 - 4k

2k = 58 - 42 = 16 => k = 8

h = 21 - k => h = 21 - 8 => h = 13


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. marts 2010 af mathon

antal høns = x
antal killinger = y

                                     hoveder                       ben
                                     x + y = 21               x·2 + y·4 = 58

to ligninger med to ubekendte

   I:   x + y = 21
   II: 2x + 4y = 58


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2010 af philipaaust (Slettet)

Hvor mange "af hvad" er der ialt?


Skriv et svar til: HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.