Matematik

Bestemme vinkel B og C

15. marts 2010 af denise93 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har med en ligebenet trekant at gøre.

Følgende oplysninger jeg har fået tildelt:

Vinkel A = 30

højden = 12

|AD| = 20,8

Hvordan finder jeg ud af vinklerne B og C?


 

Vedhæftet fil: DSC02845.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Da trekanten er ligebenet, er vinkel B lig med vinkel A, altså 30º . Dermed er vinkel C = 180 - A - B = 180 -30 -30 = 120.

Siden b finder du som hypotenusen i en retvinklet trekant med kateter 12 og 20,8 . Trekantens areal finder du let, da du kender højden 12 og den halve grundlinie på 20,8 .


Skriv et svar til: Bestemme vinkel B og C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.