Matematik

funktion f(x) og trekant

16. marts 2010 af fyren4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har her nogle opgaver jeg har nogle problemer med. Hjææææælp :-)
 

opgave 1.:

Funktionen f(x)=b*x^a opfylder at

f(2)=12 og f(4) = 96

Bestem tallene a og b

opgave 2.:

en funktion f er bestemt ved

f(x)=x^3-3x^2-9x+6

a) bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(2, f(2))

b) benyt f'(x) til at argumentere for grafens forløb.

På forhånd tusinde tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Den første opgave kan du løse ved at opstille de to ligninger på din CAS og løse to ligninger med to ubekendte.

Den næste opgave, skal du differentiere for at finde tangents hældning. Derefter skal du udregne punktet og bruge etpunktsformlen til at bestemme b i linjens ligning (tagentens).

Slutteligt skal bestemme nulpunkter for den afledede funktion (f'(x)=0) og så skal du foretages en fortegnsundersøgelse og undersøge hældningen omkring nulpunkterne.

Karam


Svar #2
16. marts 2010 af fyren4 (Slettet)

Du ville ikke være rigtig sød at gøre det for mig?... :-)

Jeg er virkelig lost. Er desværre heller ikke det helt store matematik geni. Og der skal ikke meget til at gøre mig forvirret..


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Nej det vil jeg desværre ikke. Det må du selv.

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2011 af xiiijojjo (Slettet)

 Det er jo det mest lol spørgsmål ? 

Det er ikke så svært :P 


Skriv et svar til: funktion f(x) og trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.