Fysik

To Højttalere

19. februar 2005 af Onkel_Skod (Slettet)
Hejsa.. Har lidt problemer med en fysikopgave.. Har faktisk igen anelse om hvordan den skal regnes ud.

De to højttalere udsender lydbølger med samme fase og frekvens. I punktet P er der destruktiv interferens.

Afstand fra Højtaler A til punktet P: 1,7 meter

Afstand fra Højtaler B til punktet P: 2,3 meter

Beregn den mindste frekvens der kan være tale om?

På forhånd tak....
Mvh Mads!

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2005 af sigmund (Slettet)

Har du "Kompendium i fysik, 4. udgave 1994"? Prøv at se på afsnittet om bølger, hvor du kan se noget om interferens. Mere vil jeg ikke sige i denne omgang.

Svar #2
19. februar 2005 af Onkel_Skod (Slettet)

Øh nej.. den har jeg godt nok ik lige! Har min fysikbog Orbit 2 og der står kun lidt om det sys jeg... og kan ik helt finde ud af hvad jeg skal bruge af det!

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2005 af sigmund (Slettet)

Betingelsen for destruktiv interferens er givet ved

(1) |PB|-|PA|=(1/2)*lambda+m*lambda,

hvor m er et helt tal.
Det står i opgaven, at du skal finde den mindst mulige frekvens. Det er så den, der svarer til m=0 i ligning (1). Ud fra dette kan du så finde bølgelængden lambda. Frekvensen er så givet ved v=lambda*f, hvor v er lydhastigheden i luft og f er frekvensen.

Svar #4
20. februar 2005 af Onkel_Skod (Slettet)

Hej igen... tak for formlen.. jeg har brugt den og beregnet den mindste frekvens til 283,33 med 340m/s som lydens hastighed...

Men jeg forstår bare ikke hvor formlen kommer fra.. er den skrevet om fra et eller andet? Synes ikke den ligner noget jeg kan finde i min fysikbog?
og hvad er m?

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2014 af Nicolaipop (Slettet)

Har samme opgave, hvordan har i udregnet den?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2014 af hesch (Slettet)

Ved destruktiv interferens er lydbølgerne fra højttalerne forskudt en halv bølgelængde.

Højttalermebranerne svinger i fase.


Skriv et svar til: To Højttalere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.