Studievalg og videregående studie

Ren matematik

17. marts 2010 af hihihej (Slettet)

Har lavet et indlæg før, men prøver igen :)

Nogle som har erfaringer med at læse matematik på universitet? Jeg overvejer det kraftigt, men kunne godt tænke mig at høre noget om studiet . Var det hårdt at starte? osv .:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2010 af dnadan (Slettet)

Nu læser jeg kun 1/3 matematik, men kan sige, at der naturligvis er en del hårde perioder, ligesom der er ved alle adre studier. Det kræver noget tilvænning, men hvis du kan finde ud af matematikken i gymnasiet, så vil du angiveligt også finde niveauet på uni ganske overkommerligt.

I øvrigt, så vidt jeg ved, så er fuldstændig ren matematik ikke en mulighed. Det er 2/3 matematik +1/3 andet (fx. anvendt matematik, datalogi, kemi, fysik....)


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. april 2010 af Archjelly (Slettet)

Hej hihihej :D

Et par år siden jeg sidst har besøgt siden, men fik en mail og så så jeg lige dit lidt gamle indlæg :)

Læser selv matematik på andet år på Århus universitet og er rigtig glad for det. Hvorvidt studiet er hårdt afhænger dels af hvilke ambitioner man har og så selvfølgelig af hvor dygtig man er til matematik ;-) Hvis man bare vil bestå alle eksamnerne kan alle klare sig igennem studiet på mindre end de 37 timer ugentligt der regnes for fuldtidsjob. Især kan man have meget gavn af læsegrupper til at klare afleveringer og eksamenslæsning. På mit hold bruger folk mellem 15 og 55 timer ugentligt vil jeg tro og det afhænger især af om man vil lave ALT eller nøjes med det nødvendige.

Starten på studiet er ret mild med kun en enkelt eksamen efter de første 7 uger (en eksamen i programmering!?).

Det er også virkeligt fedt at det sociale på studiet er så godt som det er. Af alle de studier jeg kender gennem min omgangskreds har matematik været det hvor tutorerne engagerer sig mest og hvor de studerende laver flest ting sammen i fritiden. Jeg var også selv overrasket over at finde at der faktisk er halv-halv drenge og piger på studiet hvilket jo er en bonus.

Det vigtigste for at tage beslutningen om at læse matematik på uni såfremt du er interesseret er nok at gøre op med illusionen om at det ligner matematik i gymnasiet eller folkeskolen. Matematik på uni handler om teoribyggelse ved beviser. Der er ikke regneopgaver som der var i gymnasiet. Der er enkelte fag hvor man kan bruge lommeregneren og regne lidt (har brugt den i 1 ud af 21 fag til nu), men det overvejende i studiet er beviser. Men så længe du er indstillet på det skal du ikke frygte det. Man får masser af gode input og til hvert fag er der 3 timer om ugen afsat til opgaveregning (blot uden at det er regning - bevisopgaver).

Hvis du beslutter dig for at starte og senere finder ud af at det var et forkert valg kan det måske glæde at 1/3 af timerne på første halvår gives direkte i merit til enhver anden naturvidenskabelig uddannelse på AU. Der er desuden mulighed for at ændre sit matematik hovedfag til et sidefag ved at rykke lidt rundt på sine valgfag. Som dnadan siger skal man forresten tage noget ved siden af sin matematik. Om det lige er 1/3 er jeg ikke sikker på men det er ikke helt forkert. Dette kan bl.a. tages i statistik, fysik, kemi, datalogi mm. Derudover kan man jo vælge at tage et sidefag i stedet (så kan man blive gymlærer) eller man kan bruge halvdelen af det på et udlandsophold.

Har lidt travlt pt så det her er hvad du får, men du kan altid spørge her i tråden hvis der er noget du vil høre om/have uddybet.


Skriv et svar til: Ren matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.