Fysik

Den svingende streng.

17. marts 2010 af pencil (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal skrive en rapport om en svingende streng, og jeg vil gerne have forklaret 2 formler:

Fn=n*f1

F1= 1/2L √((m g)/µ)

mange tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2010 af mathon

når grundbølgelængde og grundfrekvense kaldes λ1 og f1
gælder
             λ1 = 2L

             f1 = v/λ1 =  1/(2L)·√((T)/µ) = (1/(2L))·√((m·g)/µ)

hvor
   µ er massen per længde

   λ2 = L = (1/2)·λ1 ;  f2 = v/λ2 = 2(v/λ1) = 2·f1

   λ3 = (2/3)L; f3 = 3·(v/(2L)) = 3(v/λ1) = 3·f1
   ..........................

   λn = (2/n)L; fn = n·(v/(2L)) = n(v/λ1) = n·f1


Skriv et svar til: Den svingende streng.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.