Matematik

Vektorer

18. marts 2010 af FsPDennis (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave: Skriv vektoren (6, -8) som en enhedsvektor gange længden af vektoren.

Hvordan gør man det. Har fundet længden af vektoren, og bevist/fundet enhedsvektoren. Hvad er næste skridt?

Takker!


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Lad vektoren være

v = (a, b) .

Find vektorens længde |v| og skriv så vektoren som

v = |v| (a/|v|, b/|v|)


Svar #2
18. marts 2010 af FsPDennis (Slettet)

Så hvis vektoren hedder (6, -8)  og længden er 10, skriver jeg således:

v = 10 (6/10, -8/10) ?


Svar #3
18. marts 2010 af FsPDennis (Slettet)

Tænkte på, om du vil hjælpe med argumentet for dette også, eller hjælpe mig på vej? Synes overhovedet ikke, at jeg kan se sammenhængen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vektoren (a/|v|, b/|v|) er en enhedsvektor i vektor v's retning. Jeg ville skrive den som du har gjort eller som

v = 10 (0,6 ; -0,8) .

I det væsentlige skriver du vektoren som

v = |v| v/|v| (forudsat, at |v| ≠ 0 ) ,

hvor v/|v| er en enhedsvektor i v's retning.


Svar #5
18. marts 2010 af FsPDennis (Slettet)

Jeg siger tusind tusind gange tak for hjælpen! Det var pænt af dig (:


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.