Matematik
Vektor regning
20. februar 2005 af
safl (Slettet)
Hello!
Har problemer med 2 opgaver.
Opgaverne lyder således:
Tegn trekant ABC hvor A(2, 1) B(3, 8) C(12, 6).
Bestem projektionen af vektor-AB på vektor-AC.
Bestem fodpunktet for trekantens højde på AC.
Jeg har klaret projektionen og har fået den til (3,6 . 1,8) hvilket
passer med facit.
Problemet er at jeg ikke aner hvordan jeg bestemmer fodpunktet. Løsningsmodel søges!
En anden opgave volder også problemer. Som lyder således:
Om vektorerne a og b oplyses at |a| = 3 og a * b = 2.
Bestem tallet t så vektorerne a og a + tb er ortogale.
Løsningsmodel søges!
På forhånd tak!
-Simon
Har problemer med 2 opgaver.
Opgaverne lyder således:
Tegn trekant ABC hvor A(2, 1) B(3, 8) C(12, 6).
Bestem projektionen af vektor-AB på vektor-AC.
Bestem fodpunktet for trekantens højde på AC.
Jeg har klaret projektionen og har fået den til (3,6 . 1,8) hvilket
passer med facit.
Problemet er at jeg ikke aner hvordan jeg bestemmer fodpunktet. Løsningsmodel søges!
En anden opgave volder også problemer. Som lyder således:
Om vektorerne a og b oplyses at |a| = 3 og a * b = 2.
Bestem tallet t så vektorerne a og a + tb er ortogale.
Løsningsmodel søges!
På forhånd tak!
-Simon
Svar #1
20. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
At vektorerne a og a+tb er ortogonale, er ensbetydende med, at
a*(a+tb) = 0
Udregn venstresiden efter de sædvanlige regneregler for skalarproduktet og brug oplysningerne
|a| = 3 og a*b = 2
undervejs. Der er således kun én værdi af t, som opfylder det ønskede.
//Singularity
a*(a+tb) = 0
Udregn venstresiden efter de sædvanlige regneregler for skalarproduktet og brug oplysningerne
|a| = 3 og a*b = 2
undervejs. Der er således kun én værdi af t, som opfylder det ønskede.
//Singularity
Svar #2
21. februar 2005 af Brian (Slettet)
Fodpunkt: Hvis dit resultat (3.6, 1.8) er projektionen af AB på AC, så har du stort set beregnet fodpunktet: Hvis du flytter dig (3.6, 1.8) op og frem fra A (langs AC), så er du jo netop lige under B. Husk at tegne ;-)
Svar #3
22. februar 2005 af safl (Slettet)
Brian> Havde lavet en tegning hvor jeg kom til den konklusion af fodpunktet netop var (3.6, 1.8) men det var bare for nemt til jeg troede på det ;)
Singularity> Takker for hjælpen jeg har ikke regnet opgaven endnu da jeg har møg meget arbejde at lave men kigger på den i morgen men foreløbig tak.
Singularity> Takker for hjælpen jeg har ikke regnet opgaven endnu da jeg har møg meget arbejde at lave men kigger på den i morgen men foreløbig tak.
Skriv et svar til: Vektor regning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
