Matematik

hjælp til matematikk opgaver

20. marts 2010 af diamante (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej :) jeg har fået to opgaver, som volder mig en del problemer:

I et koordinatsystem er givet fire punkter A(-1,5), B(1,4), C(5,6) og D(3,7)

Undersøg om vinkel BAD er ret.

Gør rede for, at firkanten ABCD er et parallelogram.

Jeg har selv tænkt over at finde koordinaterne til vektorerne, fo så derefter at find elængderne, og så bruge pythagoras? men kan man overhovedet dette? Håber der er nogen der kan hjælpe. PÅ forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2010 af mathon

       vektor AB = [2,-1]      |AB| = √(5)

       vektor AD = [4,2]      |AD| = 2√(5)

       AB·AD = [2,-1]·[4,2] = 2·4 + (-1)·2 = 8 - 2 = 6

       |AB|·|AD| = 2·5 = 10

       cos(<BAD) = (AB·AD)/(|AB|·|AD|) = 6/10 = 0,6

       <BAD = cos-1(0,6) = 53,13º


Svar #2
20. marts 2010 af diamante (Slettet)

nårrh ja for katten :) Tusind tak


Skriv et svar til: hjælp til matematikk opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.