Fysik

Fysik opgave

20. marts 2010 af Unknownnigger (Slettet) - Niveau: B-niveau

En cyklist holder til at begynde med stille ved toppen af en 15 m høj bakke. Bakkens længde er 200m. Den samlede masse af cyklist og cykel er 85 kg. Cyklisten kører nu på frihjul ned ad bakken, og ved bakkens fod er hastigheden 30 km/t.

Beregn det samlede arbejde på cyklist og cykel udført af modstandskraften fra vej og vind


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2010 af TwoStates (Slettet)

 Igen, brug Etot = Ekin + Epot og så find ud af hvilke steder der er 0 Ekin og 0 Ekin.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2010 af mathon

          vnede = (30 km/t)·(3,6-1m/s / km/t)

          A = m·g·h - ½·m·vnede2 = ½·m·(2·g·h - vnede2)


Svar #3
20. marts 2010 af Unknownnigger (Slettet)

vnede = 0,2775 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2010 af mathon

             vnede = 8,3333 m/s


Svar #5
20. marts 2010 af Unknownnigger (Slettet)

(30 km/t) · (3,6-1 HVORFOR -1? m/s / km/t HVORFOR INGE TAL? )


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2010 af mathon

            1 m/s = 3,6 km/t

            1 km/t = 3,6-1 m/s

            1 = 3,6-1 (m/s)/(km/t)

    (30 km/t) = (30 km/t)·1 = (30 km/t)·(3,6-1 (m/s)/(km/t)) = 8,3333 m/s

 


Svar #7
20. marts 2010 af Unknownnigger (Slettet)

fær endelige resultat til 9569... men hvad for en enhed er det i?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2010 af mathon

        A  = ½·m·(2·g·h - vnede2)

        A = ½·(85 kg)·(2·(9,82 m/s2)·(15 m) - (8,3333 m/s)2)

        A = ½·(85 kg)·((294,6 m2/s2) - (69,4444 m2/s2)

        A = ½·(85 kg)·(225,156 m2/s2) = 9569,11 kg·m2/s2 = 9569,11 J = 9,56911 kJ


Svar #9
20. marts 2010 af Unknownnigger (Slettet)

nice.

Men hvad betyder m2/s2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. marts 2010 af mathon

    m2/s2 = (m/s)2


Skriv et svar til: Fysik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.